Společnost Apple dnes vydala druhou beta verzi iOS 14.2 a iPadOS 14.2 pro veřejné testery, dva týdny po vydání prvních beta verzí a několik dní poté, co byly vydány druhé beta verze pro vývojáře.



Aplikace Shazam v iOS a iPadOS 14.2 je nyní k dispozici v ovládacím centru, což usnadňuje identifikaci skladeb, které posloucháte nebo které hrají kolem vás. Widget Apple Music se nyní zobrazuje v ovládacím centru, když se hudba aktivně nepřehrává. Aktualizace obsahuje také nové emoji a opravy chyb a vylepšení stability. Apple také vydal devátou beta verzi macOS Big Sur pro veřejné testery.

macOS Big Sur obsahuje spoustu nových funkcí a vylepšení, obsahuje nové oznamovací centrum, widgety, spoustu vylepšení Safari a rychlejší aktualizace. Karty v Safari byly přepracovány a k dispozici je také funkce překladu. Zprávy jsou více podobné aplikaci Zprávy v systému iOS s podporou pro připnuté konverzace, zmínky, odpovědi na konkrétní zprávy a Memoji. Můžete se podívat na nejzajímavější funkce klepnutím zde.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Catalina:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru