Logitech nedávno představil klávesnici Folio Touch s trackpadem pro 11palcový iPad Pro, které slouží jako alternativa k Magic Keyboard. My se v dnešním článku podíváme na to, která je lepší.



Logitech prodává Folio Touch za 160 dolarů, zatímco Magic Keyboard od Apple‌ je mnohem dražší, stojí 300 dolarů, takže má hned velkou výhodu, pokud jde o cenu.

Folio Touch nabízí větší ochranu pro ‌iPad Pro‌, protože obklopuje celé zařízení, a kryt lze sklopit úplně dozadu, aby bylo možné používat ‌iPad Pro‌ v režimu tabletu nebo s Apple Pencil, což u Magic Keyboard není možné.

Folio Touch je objemnější a je vyrobena z látkového materiálu, který je méně náchylný k zašpinění, ale výše zmíněný stojan je tvarovatelný a není tak odolný jako Magic Keyboard. Závěs Magic Keyboard je robustní a design je velmi pěkný.

Jednou z hlavních výhod, které Folio Touch nabízí, je funkční řada kláves pro ovládání médií, přístup k domovské obrazovce, nastavení jasu obrazovky a další, což Magic Keyboard nemá. K dispozici je také prostor pro nabíjení a uložení Apple Pencil. Nabíjet ji můžete také u Magic Keyboard, ta ovšem neobsahuje prostor pro uložení.

Magic Keyboard je o něco lepší, protože klikání nevyžaduje tolik síly. Oba trackpady mají stejnou funkcionalitu a fungují se všemi gesty iPadOS. Obě mají podsvícené klávesy a připojují se k ‌iPadu Pro‌ pomocí Smart konektoru, takže je není třeba nabíjet. Folio Touch nemá žádný další port USB-C, jako Magic Keyboard, což je nevýhoda, pokud chcete použít další příslušenství.