Společnost Apple dnes představila HomePod mini, svůj nejnovější nteligentní reproduktor, po vydání původního HomePodu v roce 2017. Reproduktor má nový design zabalený do síťoviny.



Apple uvedl, že nový HomePod mini kombinuje úžasný zvuk s chytrostí hlasového asistenta. Reproduktor vydává zvuk v 360stupňovém poli. HomePod mini je poháněn čipem Apple S5. Stejně jako původní HomePod má na horní části dotykovou plochu, která se rozsvítí, když komunikujete se Siri. HomePod mini podporuje AirPlay 2, takže můžete používat několik reproduktorů společně. Když jsou dva HomePody mini blízko u sebe, automaticky vytvoří stereofonní pár.

Čip U1 umožní plynulejší zážitek z funkce Handoff, takže můžete plynule přepínat hudbu z iPhonu na HomePod mini. HomePod je kromě podpory AirPlay navržen tak, aby fungoval i se službami Apple, jako je Apple Music a Podcasty. Budoucí aktualizace softwaru také umožní HomePodu spolupracovat s hudebními službami třetích stran, jako jsou Amazon Music a Pandora. Podpora pro Spotify nebyla zmíněna.

HomePod mini také dokáže automaticky rozpoznat hlas různých uživatelů v domácnosti a odpovídajícím způsobem reagovat. K dispozici je také nový režim Intercom, takže můžete odesílat zprávy do různých místností v domě. Intercom bude fungovat na HomePodu, ale také na iPhonu, iPadu a Apple Watch.