Společnost Apple dnes představila nový iPhone 12 s 6,1palcovým OLED displejem. iPhone 12 je jedním ze čtyř modelů, které budou dnes představeny. Všechny nové iPhony podporují 5G a mají nový design s plochými hranami a tenčími rámečky.



iPhone 12 je k dispozici v černé, bílé, červené, zelené a modré barvě. Díky OLED displeji se zlepšil kontrast a jas oproti loňskému modelu s LCD displejem. iPhone 12 bude schopen díky 5G dosáhnout gigabitových rychlostí stahování a rychlosti nahrávání 200 MB/s. iPhone 12 využívá nový anténní systém k maximalizaci výkonu 5G. Apple uvedl, že optimalizoval iOS tak, aby využíval rychlosti 5G při zachování energetické účinnosti. K dispozici je také režim Smart Data, který inteligentně přepíná mezi datovými rychlostmi 4G a 5G.

iPhone 12 používá novou povrchovou úpravu na sklo přední obrazovky s názvem „Ceramic Shield“, která zvyšuje odolnost zařízení. Apple uvedl, že je až 4x tvrdší než jakékoli sklo v jiném smartphonu. Obsahuje nový čip A14 Bionic, který používá proces 5 nanometrů ke zmenšení velikosti. Apple uvádí, že nový iPhone je díky tomto čipu až o 50% rychlejší než jakýkoli jiný smartphone. iPhone 12 také obsahuje nový 4jádrový GPU, který je až o 50% rychlejší.

Ve srovnání s iPhone 11 je iPhone 12 o 11% tenčí a o 15% menší. Phone 12 obsahuje nový 12megapixelový fotoaparát se širší clonou a novým objektivem, který má až o 27% lepší výkon při slabém osvětlení. Apple říká, že kvalita videa při slabém osvětlení je vylepšena díky širší cloně a k dispozici je nový režim Night Mode Timelapse.

iPhone 12 je vybaven technologií MagSafe pro lepší bezdrátové nabíjení pomocí magnetů. Příslušenství MagSafe se zacvakne na zadní stranu telefonu. K dispozici je nabíječka MagSafe a nové příslušenství.