iPhone 12 mini bude nejmenším iPhonem letošní řady, s obrazovkou velkou pouhých 5,4 palce. Zatímco fanoušci menších zařízení už léta touží po moderním malém ‌iPhonu, existuje pět funkcí, kterých se budete muset vzdát, pokud si ho zakoupíte.



Displej

Očekává se, že ‌iPhone 12‌ mini bude mít flexibilní OLED displej s technologií Y-OCTA, pro bohatší barvy a věrnější černou barvu než LCD displeje. iPhone 12‌ Pro a ‌iPhone 12‌ Pro Max budou mít údajně 10bitové barvy pro živější a realističtější barvy. ‌iPhone 12‌ mini pravděpodobně také nebude mít 120Hz displej.

Skener LiDAR

Říká se, že ‌iPhone 12‌ Pro a Pro Max budou obsahovat fotoaparát se skenerem LiDAR, který byl představen s iPadem Pro. Skener LiDAR používá odražené světlo k měření vzdálenosti od senzoru k okolním objektům, které jsou vzdálené až pět metrů. Je v podstatě schopen mapovat prostředí kolem vás. Říká se, že skener LiDAR na ‌iPhone 12‌ Pro bude fungovat podobně, ne-li identicky. iPhone 12‌ mini jako menší a levnější model pravděpodobně nebude mít skener LiDAR.

Teleobjektiv

Stejně jako u iPhone 11 se očekává, že ‌iPhone 12‌ mini bude mít na zadní straně dva objektivy; širokoúhlý objektiv a ultraširokoúhlý objektiv a nebude obsahovat teleobjektiv. 6,7-palcový ‌iPhone 12‌ Pro Max bude obsahovat také technologii stabilizace obrazu s posunem senzoru, která by potenciálně mohla přinést stabilizaci obrazu ultra širokoúhlému objektivu na těchto zařízeních. Neočekává se, že ji bude obsahovat také ‌iPhone 12‌ mini.

Kapacita baterie

‌iPhone 12‌ mini bude mít také nejmenší baterii. Certifikace naznačují, že kapacita baterie iPhonu 12‌ mini bude 2 227 mAh. Současný 5,8palcový iPhone 11 Pro, má kapacitu baterie 3 046 mAh, takže kapacita ‌iPhone 12‌ mini je o 819 mAh menší. Ačkoli je pravděpodobné, že čip A14 Bionic a OLED displej zlepší energetickou účinnost, menší baterie pravděpodobně povede k celkově kratší výdrži baterie. Očekává se, že 6,7palcový ‌iPhone 12‌ Pro Max bude mít mnohem větší kapacitu 3 687 mAh.

Rychlejší 5G

Zprávy naznačují, že ‌‌iPhone 12‌‌ Pro Max bude také jediným modelem, který bude podporovat technologii mmWave. Očekává se, že na ‌iPhone 12‌ mini bude podporovat sub-6GHz, což je pomalejší, ale rozšířenější forma 5G.