Jednou z nejzajímavějších funkcí, které obsahuje iOS 14, je nová knihovna aplikací, díky které můžete přesouvat, mazat a skrývat nežádoucí stránky aplikací a udělat tak domovskou obrazovku přehlednější.



Knihovna aplikací automaticky seřadí všechny aplikace podle kategorií a uspořádá je do složek. V dnešním článku si ukážeme, jak přesunout aplikace uložené ve vaší knihovně aplikací zpět na domovskou obrazovku nebo jak odstranit aplikaci uloženou v knihovně.

Jak přesouvat a mazat aplikace z knihovny aplikací

  • Přejděte do Knihovny aplikací posouváním poslední stránky na domovské obrazovce. Nyní dlouze stiskněte prázdné místo v knihovně aplikací, abyste vstoupili do režimu úprav.
  • Nyní klepněte na ikonu „X“ vedle jakékoli aplikace zde a odstraňte ji ze svého iPhonu. Po zobrazení výzvy potvrďte volbu Odstranit. Možnost mazání se u menších ikon aplikací v knihovně aplikací nezobrazí. Je to proto, že tyto aplikace jsou uloženy ve složkách.
  • Chcete-li přesunout aplikaci zpět na domovskou obrazovku, dlouze stiskněte ikonu aplikace a zvolte Přidat na domovskou obrazovku.
  • Chcete-li odstranit aplikaci uloženou ve složce, musíte příslušnou složku otevřít klepnutím na malé ikony aplikací v knihovně aplikací. Poté dlouhým stisknutím kdekoli ve složce přejděte do režimu úprav. Poté klepněte na ikonu „X“ pro přístup k možnosti mazání.
  • Chcete-li přesunout aplikace zpět na domovskou obrazovku, musíte je ručně přetáhnout na domovskou obrazovku.