Aplikace Doppler příští týden obdrží významnou aktualizaci a přinese více populárních funkcí do stále populárnější aplikace třetích stran pro přehrávání skladeb a alb pro iPhone.



Pro ty, kteří aplikaci neznají, Doppler je alternativní způsob, jak poslouchat hudbu na ‌iPhonu‌ a nabízí podporu importu formátů souborů MP3, FLAC, AAC a WAV, aniž by uživatelé museli bý k připojení k počítači. V nejnovější aktualizaci v2.3, která bude k dispozici 23. února, budou uživatelé moci požádat Siri o přehrávání konkrétních alb, skladeb a seznamů skladeb v aplikaci Doppler. ‌Bude moci použít příkazy jako „Play all songs by James Blake in Doppler“ nebo „Play my Liked Songs playlist in Doppler“. Budete však muset na konci příkazu říct „in Doppler“, aby Siri věděla, kterou aplikaci použít, ale vývojář tvrdí, že by se to mělo v iOS 14.5 změnit.

K dispozici bude také podpora pro návrhy ‌Siri‌. Siri si může zapamatovat, jak a kdy je hudba poslouchána. Když jsou například připojena sluchátka, může ‌Siri‌ inteligentně navrhnout přehrávání hudby. Doppler 2.3 navíc také podporuje „CarPlay“ pro přístup a přehrávání obsahu z knihovny. Rozhraní aplikace pro CarPlay‌ nabízí tlačítka pro přehrávání a náhodné přehrávání v celé knihovně, stejně jako nedávno přidaná alba a seznamy skladeb. Doppler lze ovládat v ‌CarPlay‌ pouze hlasem.