Apple vydal pátou beta verzi macOS 12 Monterey a watchOS 8 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto nové aktualizace nainstalovat na vaše zařízení.



watchOS 8‌ obsahuje několik nových funkcí, které jsou rozšířením nových funkcí představených v iOS 15. Aplikace Domácnost má nový design a v aplikaci Cvičení jsou k dispozici nové typy cvičení Tai Chi a Pilates a aplikace Dýchání byla přejmenována. Když spíte, Apple Watch nyní měří dechovou frekvenci. Diktovaný text lze upravovat a GIFy lze odesílat přímo z Apple Watch. K dispozici je nový ciferník a aplikace Fotky byla aktualizována s podporou pro vzpomínky a doporučené foto‌.

macOS Monterey‌ představuje novou funkci, která umožňuje použití jedné myši, trackpadu a klávesnice na více zařízeních. Prohlížeč Safari byl přepracován s novým panelem karet a podporou pro skupiny karet, aplikace FaceTime získala prostorový zvuk, režim Portrét a další. K dispozici je také nová funkce SharePlay pro FaceTime, která umožňuje uživatelům sledovat televizi, poslouchat hudbu a sdílet své obrazovky mezi sebou. Funkce Mail Privacy Protection skrývá IP a brání ve sledování a iCloud Prihvate Relay chrání prohlížení Safari. V systému macOS Monterey‌ existuje mnoho dalších nových funkcí.

macOS Monterey‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).
Zdroj: MacRumors.com