V tento den před deseti lety odstoupil Steve Jobs z funkce generálního ředitele společnosti, kterou vybudoval, a oficiálně jmenoval Tima Cooka jako svého nástupce. O dva měsíce později Steve Jobs zemřel.



Tim Cook převzal Apple v období, kdy Jobs bojoval s rakovinou slinivky a budoucnost společnosti vypadala nejistě. Po převzetí funkce se začalo řešit spoustu věcí, včetně toho, zda Cook bude pokračovat ve stopách Jobse nebo vytvoří novou vizi společnosti Apple. Den poté, co se stal generálním ředitelem, poslal Cook dopis zaměstnancům společnosti Apple a slíbil, že navzdory tomu, že Jobs již není v čele, Apple se nezmění. Prvním zařízením, které bylo vydáno pod vedením Cooka byl iPhone 4S v roce 2011, který byl oznámen den před Jobsovou smrtí. Jobs dohlížel na vývoj zařízení, ale byl to první iPhone, který byl vydán pod vedením Cooka.

První ‌iPhone‌, který byl plně vyvinut pod ‌Timem Cookem, byl ‌iPhone‌ 5 v roce 2012. ‌iPhone‌ 5 představoval zásadní zlom v historii, protože to bylo poprvé od ‌iPhone‌ 4 v roce 2010, kdy bylo zařízení výrazně přepracováno. iPhone 5 obsahoval zcela nový tenký design a byl to první iPhone s větším displejem.

O dva roky později byly oznámeny Apple Watch pod sloganem „One more thing“, což je fráze, kterou Jobs používal pouze k označení velkých revolučních produktů. Apple Watch nebyly jen první novinkou po odchodu Jobse; byl to také první nový produkt pod Cookem. Cookovo druhé oznámení pod sloganem „One more thing“ přišlo v roce 2017, tedy v roce, kdy bylo desáté výročí prvního ‌iPhonu‌. Pro tuto zvláštní příležitost společnost Apple představila iPhone‌ X.

V následujících letech Apple vydal několik nových produktů a služeb a stal se první bilionovou společností na světě. Co se týče budoucnosti, Cook řekl, že neočekává, že zůstane generálním ředitelem společnosti Apple příštích deset let, ale jeho vliv na společnost ještě rozhodně není u konce.