Apple vydal šestou beta verzi iOS 15, pouhý týden po vydání páté beta verzi, ale nová aktualizace přináší některé významné změny, na které se v dnešním článku podrobně podíváme.



Redesign Safari

Šestá beta verze iOS 15 obsahuje přepínač pro přesunutí adresního řádku Safari do horní části rozhraní. Ti, kteří upřednostňují spodní lištu, se mohou rozhodnout ji přepnout, ale Apple také změnil vzhled a lišta URL v dolní části byla sloučena s vyhrazeným ovládacím panelem.

Můžete přepínat mezi panelem karet ve spodní části nebo jednou kartou nahoře a navíc jsou k dispozici přepínače pro deaktivaci tónování webových stránek a povolení nebo zakázání pruhu karet na šířku. V Safari můžete přepínat mezi dvěma zobrazeními pomocí nabídky „Aa“ přímo v Safari.

Safari záložky a historie

Při přístupu k historii, záložkám a seznamu čtení v systému ‌iOS 15‌ se zapnutým zobrazením spodního panelu karet se rozhraní objevuje zespodu a zabírá méně místa na obrazovce. Když je povolena jedna karta, rozhraní vypadá stejně jako dříve.

Odstranění SharePlay

SharePlay již v šesté beta verzi systému iOS 15‌ nefunguje, protože jej Apple dočasně odstranil. Při spuštění ‌iOS 15‌, iPadOS 15, tvOS 15 a macOS Monterey nebude k dispozici žádná funkce SharePlay. Apple místo toho plánuje zpřístupnit SharePlay v pozdější aktualizaci softwaru letos na podzim po vydání ‌iOS 15‌, ‌iPadOS 15‌, tvOS 15 a ‌macOS Monterey‌.