Společnost Serif dnes oznámila aktualizace pro sadu kreativních aplikací Affinity, včetně Affinity Photo, Affinity Designer a oceňované Affinity Publisher pro Mac, které všechny patří mezi první profesionální kreativní aplikace optimalizované pro Apple Silicon.



Affinity Publisher nyní umožňuje okamžité načítání velmi velkých dokumentů, dokonce i těch, které mají tisíce stránek a propojené obrázky o velikosti mnoha gigabajtů. „Byli jsme nadšeni, když jsme viděli rozsah některých projektů, které naši zákazníci vytvářejí v programu Affinity Publisher, a věděli jsme, že bychom mohli udělat více, abychom zajistili, že aplikace zůstane rychlá, i když bude plně využita,“ říká Ashley Hewson, generální ředitel společnosti Serif. „Zcela jsme přepracovali naši architekturu zpracování paměti a výsledkem je, že velikost dokumentu, na kterém můžete pracovat, není nijak omezena, a přitom je zachován ohromující výkon.“

Toto vylepšení výkonu se vztahuje také na Affinity Designer, kde tuto výhodu nejvíce pocítí uživatelé, kteří importují soubory PDF generované v aplikaci CAD nebo podobné, které zahrnují stovky tisíc objektů. I u méně složitých projektů by ale podle vývojářů mělo být vše mnohem plynulejší a chytřejší. Aplikace Affinity Photo obdržela také výrazné vylepšení výkonu, takže uživatelé mohou očekávat větší efektivitu při míchání vrstev dohromady. A konečně, import IDML v Affinity Publisher je údajně až čtyřikrát rychlejší, všechny aplikace dále obdržely různá drobná vylepšení a opravy chyb.