Podle nového průzkumu společnosti SellCell mají uživatelé Androidu o modely iPhone 13 výrazně menší zájem než loni o iPhone 12, protože je odradil nedostatek skeneru otisků prstů a obavy ohledně bezpečnosti dětí.



Průzkum, který proběhl začátkem tohoto měsíce, požádal více než 5 000 současných uživatelů zařízení Android ve Spojených státech ve věku 18 a více let o jejich názory na nadcházející produkty společnosti Apple. Průzkum zjistil, že 18,3 uživatelů Androidu by zvážilo přechod na ‌iPhone 13‌. Jedná se o významný pokles oproti loňskému roku, kdy o přechodu uvažovalo 33,1 procenta uživatelů. Když se uživatelů zeptali, co by je přimělo přejít na model iPhone 13, 51,4 procenta uvedlo delší softwarovou podporu, 23,8 procenta uvedlo ekosystém Apple a 11,4 procenta uvedlo lepší soukromí.

31,9 procent uživatelů systému Android uvedlo, že nedostatek čtečky otisků prstů pro autentizaci byl hlavním důvodem, proč o změně neuvažují. 16,7 procent uvedlo, že nebudou zvažovat přechod kvůli omezenému přizpůsobení iOS a 12,1 procenta uvedlo obecný design a hardware. Z uživatelů Androidu, kteří mají zájem o koupi iPhone 13‌, mělo pouze 14,7 procenta zájem o koupi Apple Watch Series 7. Stejně tak jen 6,2 procenta mělo zájem o koupi AirPods třetí generace.