Wayne Ma z The Information dnes zveřejnil obsáhlou zprávu podrobně popisující technické výzvy, kterým Apple čelil během vývoje svého dlouho očekávaného AR/VR headsetu, který by měl být představen koncem roku 2023.



Zpráva například tvrdí, že tým Applu pracující na headsetu, vedený bývalým výkonným ředitelem Dolby Mikem Rockwellem, musel pravidelně řešit, kde sehnat pomoc. Od poloviny roku 2017 tým také pracoval v kancelářských budovách v Sunnyvale v Kalifornii, které byly několik kilometrů daleko od sídla Applu, což údajně pomohlo zachovat projekt v utajení. Začátkem roku 2018 například jeden z členů týmu požádal skupinu hardwarových inženýrů Apple, aby přidali funkci do firmwaru, která by zlepšila rychlost, s jakou by kamery headsetu mohly pořizovat snímky a promítat je na displej.

Člen týmu chtěl tuto funkci zahrnout do prototypu headsetu, známého jako T100. Bylo mu řečeno, že to není prioritní a že bude muset počkat. Zpráva dodává, že tým zvažoval vyměnitelné baterie pro headset, které by uživatelům umožnily nosit jej až osm hodin denně, ale tento nápad byl nakonec kvůli složitosti zamítnut. Celá zpráva nastiňuje mnoho dalších výzev a stojí za přečtení pro ty, kteří se zajímají o vývoj headsetu.