Apple dnes představil řadu nových funkcí zpřístupnění, včetně detekce dveří, zrcadlení Apple Watch, živých titulků a dalších. Detekce dveří umožní uživatelům, kteří jsou nevidomí nebo slabozrací, používat svůj iPhone nebo iPad k nalezení dveří po příjezdu na nové místo.



Funkce umožní uživatelům pochopit, jak daleko od nich jsou, a popsat vlastnosti dveří, včetně toho, jak je lze otevřít a jakékoli blízké značky nebo symboly. Tato funkce bude součástí nového „režimu detekce“ v programu Lupa spolu s detekcí osob a popisem obrázků. Detekce dveří bude k dispozici pouze na iPhonech a iPadech se skenerem LiDAR. Uživatelé s tělesným postižením, kteří se spoléhají na hlasové ovládání, budou moci plně ovládat své Apple Watch Series 6 a Apple Watch Series 7 ze svého ‌iPhonu‌ přes AirPlay, pomocí asistenčních funkcí, jako je hlasové ovládání a další. Nové rychlé akce na Apple Watch umožní uživatelům pomocí gesta přijmout nebo ukončit telefonní hovor, zrušit upozornění, pořídit fotografii, přehrát nebo pozastavit média a spustit, pozastavit nebo obnovit cvičení.

Neslyšící uživatelé a ti, kteří jsou nedoslýchaví, budou moci sledovat živé přepisy na Phonu‌, ‌iPadu‌ a Macu, což uživatelům poskytuje způsob, jak snadněji sledovat jakýkoli zvukový obsah, například během telefonního hovoru nebo při sledování video obsahu. Uživatelé mohou upravit velikost písma, prohlédnout si Živé přepisy pro všechny účastníky skupinového FaceTime hovoru a další. Apple rozšíří podporu pro VoiceOver o 20 nových jazyků, včetně bengálštiny, bulharštiny, katalánštiny, ukrajinštiny a vietnamštiny. Nové funkce zpřístupnění budou vydány koncem tohoto roku prostřednictvím aktualizací softwaru. Další informace najdete v úplné tiskové zprávě společnosti Apple.