Apple dnes oznámil několik nových funkcí pro aplikaci Podcasty, včetně ovládání stažených epizod, ročních plánů předplatného, ​​partnerství s hostitelskými platformami a dalších (přes TechCrunch).



iOS 15.5, iPadOS 15.5 a macOS 12.4 budou obsahovat nové nástroje pro snadné odstranění nahromaděných stažených souborů a uvolnění úložného prostoru. V aplikaci Nastavení v části Podcasty si uživatelé budou moci vybrat, kolik nedávných epizod pořadů se stáhne do zařízení, buď podle počtu epizod, nebo v časovém rámci, jako například z minulého týdnu. Uživatelé budou moci i nadále stahovat všechny nové epizody. Pořady můžete nyní procházet podle sezóny a roční plán předplatného pro prémiové podcasty  bude nastaven jako výchozí.

Systém Apple Podcasts Delegated Delivery umožní tvůrcům distribuovat bezplatné i prémiové epizody podcastů přímo do ‌aplikace Podcasty pomocí poskytovatelů třetích stran. Tvůrci nebudou muset mít členství v programu ‌Apple Podcasty‌, aby mohli publikovat své bezplatné epizody. Acast, ART19, Blubrry, Buzzsprout, Libsyn, Omny Studio a RSS.com budou podporovány při spuštění na podzim, přičemž časem budou přidáni další poskytovatelé.