Apple minulý týden předvedl svůj nadcházející AR/VR headset členům představenstva, což naznačuje, že zařízení je v pokročilé fázi vývoje a mohlo by být vydáno již velmi brzy, uvádí Bloomberg.



Apple také zrychlil vývoj softwaru, který běží na headsetu, přičemž se očekává, že tento software bude nazýván „RealityOS“ nebo zkráceně rOS. Práce na AR/VR zařízení probíhají již několik let a první AR/VR produkt společnosti Apple je považován za hybridní headset. Očekává se, že bude mít řemínek podobný Apple Watch, který jej bude držet na místě, a Apple se snaží, aby byl lehčí a pohodlnější než ostatní AR/VR headsety, které jsou na trhu.
Bude obsahovat dva 4K micro-OLED displeje, 15 kamerových modulů, výkonné čipy ekvivalentní čipům řady M, možnosti sledování očí, podporu gest rukou, prostorový zvuk a další funkce. Očekává se, že headset bude stát někde kolem 3 000 dolarů. Apple údajně pracuje na headsetu od roku 2019, ale v letech 2020, 2021 a nyní 2022 došlo k několika zpožděním. Apple se potýkal s problémy, jako je přehřívání a problémy s fotoaparátem a softwarem, což způsobilo zpoždění.