Podle Marka Gurmana z Bloomberg by Apple mohl představit nový MacBook Air na WWDC 2022. V dnešním článku si proto ukážeme seznam funkcí, co očekáváme, že by mohl nový MacBook Air obsahovat.



Změna designu

Od doby, kdy Apple představil 24palcový iMac, se objevilo několik zpráv o novém MacBooku Air. Když pak společnost loni v listopadu představila zbrusu nový MacBook Pro, bylo jasné, že MacBook Air bude další, který bude mít nový design. Zatímco analytici Ross Young a Ming-Chi Kuo nejprve věřili, že by mohl obsahovat miniLED displej, nyní tvrdí, že společnost zůstane u LCD panelu. I když se stále očekává přepracování s bílými rámečky a barevnými variantami.

MagSafe a porty

Zatímco Apple vrátil všechny důležité porty do MacBooku Pro 2021, nezdá se, že by to samé provedl s MacBookem Air 2022. Dosavadní zprávy říkají, že MacBook Air bude obsahovat dva porty Thunderbolt, jeden na každé straně a také konektor MagSafe.

Čip M2

Apple uvedl, že již nepředstaví další čip M1. To by mohlo znamenat, že brzy bude představena druhá generace tohoto čipu. Samozřejmě, zprávy hovoří o čipu M2. Říká se, že tento čip je rychlejší než základní model M1, ale není tak výkonný jako M1 Pro, M1 Max a M1 Ultra. Čip M2 (interně známý jako „Staten“) je založen na čipu A15. Přestože má stejně jako M1 osmijádrový CPU, M2 přinese výkonnější 10jádrové GPU.