Hromadná žaloba proti společnosti Apple kvůli nerovnoměrnému podsvícení displeje MacBooku Pro byla zamítnuta a soud rozhodl, že Apple nemá žádnou zákonnou povinnost zveřejnit chybu.



Někteří majitelé MacBooků Pro vyrobených v letech 2016-2018 hlásili problém s displeji, ke kterému dochází po nějaké době používání. Prvním příznakem je nerovnoměrné podsvícení ve spodní části obrazovky, připomínající osvětlení scény. Později někteří hlásili, že podsvícení selhalo úplně. Společnost iFixit zjistila, že problém byl způsoben změnou designu, kterou Apple provedl u MacBooků Pro s Touch Barem. Problém je způsoben tím, že Apple používá mnohem tenčí ploché kabely namísto tlustších drátů používaných v předchozích generacích MacBooků Pro.

MacBook Pro používá flexibilní ploché kabely k připojení displeje k desce řadiče displeje pod Touch Barem. Tyto kabely se ovinou přes desku, kde jsou zajištěny párem pružinových krytů – a jsou vystaveny namáhání ohýbáním při každém otevření a zavření notebooku. Během zdánlivě krátké doby se tyto kabely začínají trhat. Kabel podsvícení je obecně první, který je na řadě a způsobuje nechvalně známé problémy. Normálně, uvedl iFixit, by náhradní plochý kabel stál pouhých 6 dolarů. Ale protože Apple vyrobil plochý kabel, který je součástí sestavy displeje, nelze jej vyměnit, což vyžaduje kompletní novou zobrazovací jednotku, která stojí 600 dolarů.