Snapchat zavádí rodičovskou kontrolu pomaleji než jiné aplikace, ale rodičům a opatrovníkům nabídne omezené možnosti dohledu. Omezené, protože dospívající budou muset schválit dohled a rodiče nebudou moci vidět skutečný obsah zpráv.



Většina sociálních sítí již několik let nabízí rodičovskou kontrolu, díky čemuž je Snap jednou z posledních velkých společností, které ji nemají. Společnost koncem loňského roku uvedla, že se to změní, a první konkrétní funkce byla oznámena v lednu. K dispozici budou možnosti, jak omezit návrhy přátel pro dospívající uživatele, aby cizí lidé tyto účty snadno nenašli. Snapchat již nebude zobrazovat účty 13 až 17letých uživatelů jako návrhy ostatním uživatelům, pokud nemají určitý počet společných přátel. Cizím lidem to nezabrání v přidávání teenagerů, ale určitě jim to ztíží chatování s dospívajícími, které neznají.

Včera bylo oznámeno, že aplikace jako Snapchat, Instagram a TikTok jsou nyní primární metodou pro nelegální nákupy drog teenagery a mladými lidmi. Podle nových snímků obrazovky rodičovský dohled umožňuje rodičům vidět, s kým se jejich děti v aplikaci přátelí. To je užitečné pro rodiče, protože na rozdíl od mnoha sociálních sítí nejsou seznamy přátel Snapchatu veřejné. Rodiče budou mít také přehled o tom, s kým jejich dítě mluvilo za posledních sedm dní – ale ne o obsahu těchto konverzací. Snímky obrazovky navíc vysvětlují, že v případě potřeby budou rodiče moci svému dítěti pomoci s nahlášením zneužívání a obtěžování.