Před WWDC 2022 Mark Gurman informoval, že Apple pracuje na novém režimu nízké spotřeby pro watchOS 9. watchOS 9 však byl oznámen bez této nové funkce. Nyní je Gurman zpět a uvádí, že režim nízké spotřeby bude exkluzivní pro Apple Watch Series 8.



Ve svém nejnovějším zpravodaji Power On Gurman uvedl, že stále očekává nový režim nízké spotřeby, ale že spíše než funkce watchOS 9 bude nový režim nízké spotřeby oznámen jako jedna z nových funkcí Apple Watch Series 8. Aktuální modely Apple Watch již mají funkci nazvanou „Režim rezervy“. Tato funkce však vypíná téměř všechny funkce Apple Watch a zobrazuje pouze čas, aby se šetřila baterie.

I když to funguje v případě nouze, uživatelé musí Apple Watch restartovat, aby získali přístup k aplikacím a dalším funkcím. Podle původní Gurmanovy zprávy nový režim nízké spotřeby umožní uživatelům nadále používat aplikace a funkce Apple Watch, aniž by spotřebovávali příliš mnoho energie. Mělo by to fungovat podobně jako režim nízké spotřeby, který je již k dispozici v iOS a macOS, který v podstatě pozastavuje aktivity na pozadí a snižuje výkon zařízení, aby se šetřila výdrž baterie.