I když jsme všichni slyšeli příběhy o někom, kdo ztratil telefon, obvykle neslyšíme žádné šťastné konce. Jeden Brit však podle BBC znovu objevil svůj ztracený iPhone 10 měsíců poté, co jej ztratil v řece.



V srpnu 2021 Owain Davies upustil svůj iPhone při kanoistice v řece Wye v hrabství Gloucestershire. Jen před pár týdny, při kanoistice s rodinou, narazil Miguel Pacheco na ztracený iPhone plovoucí ve vodě. Pacheco doma vysušil zařízení a zveřejnil fotografie na veřejné facebookové skupině, aby našel majitele ztraceného iPhonu. Chtěl jej vrátit majiteli, protože na zařízení mohly být fotografie, o které by majitel mohl stát. „Vím, že kdybych ztratil telefon, mám v něm spoustu fotek svých dětí, vím, že bych je chtěl zpátky,“ řekl Pacheco.

K jeho velkému překvapení po vysušení přes noc položil telefon na nabíječku a ten se začal nabíjet. Na něm ztracený iPhone zobrazil fotografii muže a ženy na zamykací obrazovce. Datum bylo 13. srpna; den, kdy bylo zařízení ztraceno v řece. Na Facebooku byl příspěvek ztraceného iPhonu sdílen více než 4000krát. Nepřišlo to v nejlepší čas, protože majitel nebyl na sociálních sítích šest měsíců. Přátelé však nakonec pár poznali a majiteli se iPhone vrátil.