Za méně než šest měsíců Apple představí novou řadu iPhone 14. Existují některé funkce, které jsou do značné míry potvrzeny. V dnešním článku si proto ukážeme, čtyři funkce, které by měly být k dispozici.



Žádná mini verze

Je to už nějakou dobu, co jsme slyšeli, že prodeje iPhonu mini Apple zklamaly. Nyní zdroje 9to5Mac potvrdily, že další iPhone mini již vydán nebude. Podle zdrojů bude nový iPhone 14 (s kódovým označením D27 a D28) dostupný v 6,1palcové a 6,7palcové verzi, zatímco modely Pro (s kódovým označením D73 a D74) mohou být o něco větší.

Rozdílný design mezi běžnými a modely Pro

iPhone 14 Pro bude mít nový design děrování a oválný výřez. Bude to poprvé, kdy Apple změní design od vydání iPhone X. To znamená, že tento nový design bude exkluzivní pro modely Pro, protože běžné verze pravděpodobně zůstanou se stejným zářezem jako iPhone 13, který je o 30 % menší než ten, který najdete na iPhone 12. Analytik Ross Young tuto zprávu také potvrdil.

Čip A15 Bionic pro iPhone 14, čip A16 Bionic pro iPhone 14 Pro

Nezávislé zdroje společnosti 9to5Mac a analytik Ming-Chi Kuo uvedli, že Apple by letos mohl porušit tradici vydáním některých modelů iPhone 14 se stejným čipem A15, který obsahuje řada iPhone 13. Čip A15 by obsahoval 6,1palcový iPhone 14 a 6,7palcový iPhone 14 Max. Nový čip A16 by byl k dispozici pouze v dražších modelech iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max.

Vylepšený fotoaparát

Další důležitou funkcí přicházející do iPhone 14 Pro je 48MP fotoaparát. Jako první to navrhl analytik Ming-Chi Kuo, Mark Gurman z Bloomberg byl posledním, kdo o této nové funkci informoval. Zatímco 48MP fotoaparát by mohl odemknout nové funkce, je pravděpodobné, že bude i nadále fotografovat ve 12MP. Běžné modely iPhone 14 budou mít 12MP snímač ve všech čočkách.