Třetí sezóna seriálu For All Mankind je nyní k dispozici na Apple TV+ a tentokrát se sci-fi drama odehrává v 90. letech minulého století s miliardářem, který chce prozkoumat Mars.



Hned v prvních dvou epizodách této sezóny si někteří diváci všimli, že se v seriálu objevil velmi starý produkt Apple – Newton MessagePad. Ale více než jen uvedení Newton MessagePad do seriálu, tvůrci šli ještě dál. Protože mluvíme o sci-fi dramatu, přišli s nápadem nechat postavy používat Newton pro videohovory. To samozřejmě nebylo nikdy možné, ale rozhodně je zábavné vidět, jak by mohla vypadat počáteční verze FaceTime. Ben McGinnis, jeden z producentů For All Mankind, sdílel na Twitteru, jak natáčeli scény, ve kterých byl Newton MessagePad použit pro videohovory.

Podle McGinnise tým vytvořil speciální pouzdro a také falešné příslušenství, které je v podstatě externí webovou kamerou, kterou lze připojit k Newton MessagePad. Zatímco některé scény ukazují klasické rozhraní Newton, ty s videohovory byly uskutečněny pomocí iPhonu. Newton MessagePad byl osobní digitální asistent vydaný společností Apple v roce 1993. Zařízení bylo ovládáno stylusem a mělo schopnosti rozpoznávání rukopisu, aby si uživatelé mohli snadno dělat poznámky. Newton měl chytré funkce, jako je vestavěná kalkulačka, kalendář a dokonce i e-mailový klient. Zařízení bylo představeno tehdejším generálním ředitelem Apple Johnem Sculleym v době, kdy Jobs byl ze společnosti vyhozen.