Apple by mohl uvažovat o návratu ikonického podsvíceného loga Apple na budoucích modelech MacBooků, podle nově zveřejněného patentu. Zářící logo bylo na MacBooku do roku 2015.



Nový patent, podaný společností Apple v květnu 2022 a zveřejněný minulý týden americkým úřadem pro patenty a ochranné známky, shrnuje různé implementace „Elektronických zařízení s podsvícenými zrcadlovými strukturami“, ale ilustrovaný příklad nechává čtenáře na pochybách o konkrétním případu použití. „Elektronické zařízení, jako je přenosný počítač nebo jiné zařízení, může mít kryt. Komponenty, jako je displej a klávesnice, mohou být namontovány v krytu.“

„Zadní část krytu může být opatřena logem. Logo nebo jiné struktury v krytu zařízení může být opatřeno podsvíceným částečně reflexním světlem.“ Prvním notebookem s rozsvíceným logem Apple byl PowerBook G3 třetí generace uvedený na trh v roce 1999 a zářící symbol se ukázal jako základní aspekt v následujících 16 letech v řadě MacBooků. V roce 2015 Apple začal odstraňovat osvětlené logo ze svých MacBooků počínaje ultratenkým 12palcovým MacBookem, který měl místo toho logo z leštěného kovu, jako je vidět na iPadech.