Apple podal druhou žalobu, která obviňuje společnost Masimo, že získala přístup k důvěrným informacím a zdrojovému kódu. Společnost obviňuje z porušení pěti patentů Applu.



Žaloba podaná Apple včera viní lékařskou technologickou společnost Masimo z vytvoření kopie Apple Watch ve formě W1 Advanced Health Tracking Watch. Masimo toto tvrzení odmítá a říká, že Apple se pouze mstí za jeho vlastní žalobu o údajném porušení patentů. Spor mezi oběma společnostmi trvá již velmi dlouho. V roce 2013 Apple údajně kontaktoval společnost Masimo, aby prodiskutoval potenciální spolupráci. Místo toho, Masimo tvrdí, že Apple využil schůzky ke kontaktování zaměstnanců, které chtěl přetáhnout k sobě. Masimo později označil schůzky za „cílenou snahu o získání informací a odborných znalostí“.

Apple skutečně zaměstnal řadu zaměstnanců Masimo, včetně hlavního lékaře společnosti, před vydáním prvních Apple Watch. V roce 2020 společnost zažalovala Apple za krádež obchodního tajemství a porušení 10 patentů Masimo. Žaloba požadovala vydání soudního příkazu k zákazu prodeje Apple Watch. Nyní Apple žaluje společnost Masimo a tvrdí, že jak design, tak funkčnost hodinek Masimo W1 Advanced Health Tracking Watch z nich dělá kopie Apple Watch.