Nemysleli byste si, že potřebujete někoho, aby vám řekl, jak nabíjet váš iPhone, ale jeden uživatel zveřejnil na TikToku návod, co dělat, aby vám baterie vydržela co nejvíce. V čem je tedy jeho tajemství?



Jak si všiml Macworld, tvůrce videí Shoandtech odhalil, že jeho iPhone 12 Pro má po dvou letech používání stále 100 % původní kapacity baterie – a říká, že to vše závisí na tom, jak jej nabíjí. „Mohou mít různé rutiny, ale jednu věc mají uživatelé iPhonů společnou: Nabíjejí své telefony přes noc. Ať už jde o kabel Lightning, stojan MagSafe nebo podložku pro bezdrátové nabíjení, většina lidí má na nočním stolku nabíječku, aby se mohli probudit s plně nabitým iPhonem.“ Ale podle uživatele Shomes (Shoandtech) to není nejlepší způsob. Shomes má iPhone 13 Pro, který má od září 2021 maximální kapacitu baterie 100 procent. Má také iPhone 12 Pro, který má také 100 procent. Tajemství?

Málokdy nabíjí svůj iPhone přes noc. Shomes doporučuje nabíjet iPhone tak, jak to potřebuje. „Pokud jdete spát a je nabito na 40 nebo 50 procent, nechte to tak. Poté jej nabijte nějakou dobu během dalšího dne. Baterie tak nebude zatěžována a její kondice vydrží mnohem déle než při nabíjení přes noc.“ Samozřejmě, že tento přístup nebude fungovat pro každého. Ne každý má během dne přístup k nabíječce a někteří mohou zjistit, že jim tento přístup nechává málo energie právě tehdy, když ji nejvíce potřebují. Ale pokud je to pro vás praktické, je to dobrý způsob.