Apple vydal macOS 13 Ventura, tvOS 16.1, iPadOS 16.1 a iOS 16.1 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto systémy nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16.1 představuje sdílenou knihovnu fotografií na iCloudu, přidává podporu pro aplikace třetích stran v Živých aktivitách, službu Apple Fitness+ můžete používat na iPhonu, i když nemáte Apple Watch. Sdílení klíčů vám umožňuje bezpečně sdílet klíče od auta, hotelového pokoje a další pomocí aplikací pro zasílání zpráv, jako jsou Zprávy a další. K dispozici je také nové nastavení, které se může pokusit snížit vaši uhlíkovou stopu selektivním nabíjením, když je k dispozici elektřina s nižšími emisemi uhlíku a obsahuje další funkce a opravy chyb.

macOS Ventura představuje Stage Manager, novou funkci, která uživatelům Macu umožňuje soustředit se na úkol a zároveň udržovat ostatní aplikace připravené na snadné přepínání mezi úkoly. Aktualizace přidává také funkci Continuity Camera, která je navržena tak, aby vám umožnila používat iPhone jako webovou kameru pro váš Mac. Handoff je nyní k dispozici pro FaceTime, takže můžete libovolně přepojovat hovory mezi ‌iPhonem‌, iPadem a Macem a spoustu dalších funkcí. Stejně jako iOS 16.1, iPadOS 16,1, macOS Ventura a watchOS 9.1 zavádí tvOS 16.1 podporu standardu chytré domácnosti Matter, který umožní produktům pro chytrou domácnost od různých společností vzájemně komunikovat.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

macOS‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com