YouTube dnes oznámil řadu aktualizací, které mají zlepšit vzhled a výkon aplikace na stolních počítačích a mobilních zařízeních. Aktualizace jemně mění barvu pozadí aplikace tak, aby odpovídala přehrávanému videu, což je efekt, který má podle YouTube vtáhnout diváky do obsahu.



Tento režim bude k dispozici na webu a na mobilu, když je zapnutý tmavý motiv. Tmavý motiv byl také aktualizován, aby byl ještě tmavší než dříve, což je změna způsobená zpětnou vazbou uživatelů. Pokud jde o přehrávač videa, odkazy na YouTube v popisech videí se změní na tlačítka a akce jako sdílení a stahování byly aktualizovány, aby se minimalizovalo rušení. Tlačítko odběru má aktualizovaný tvar a barvu. Na zařízeních se systémy iOS a Android se ode dneška zavádí funkce přiblížení, která byla testována.

Uživatelé mohou přibližovat a oddalovat video, a když je použita funkce přiblížení, zbytek videa zůstane přiblížený, dokud jej uživatel neoddálí. K dispozici je také přesné vyhledávání, které usnadňuje přetáčení na konkrétní místo ve videu. Uživatelé mohou při prohlížení videa přetáhnout nebo přejet prstem a zobrazit řadu miniatur, které jim pomohou najít přesnou část videa, kterou hledají. YouTube říká, že všechny tyto změny se začnou postupně zavádět v průběhu několika příštích týdnů.