Apple Watch byly vždy certifikovány pro používání pod vodou, takže uživatelé s nimi mohou plavat a sledovat metriky. S Apple Watch Ultra Apple posunul tuto certifikaci ještě dále.



Ovládání dotykové obrazovky na Apple Watch pod vodou však není zrovna možné – ale jeden uživatel našel dobrý způsob, jak to udělat. Rafael Zeier nedávno zakoupil Apple Watch Ultra, které mají nové tlačítko Akce, které uživatelům umožňuje zahájit cvičení nebo spouštět jiné systémové akce pouhým stisknutím. To jistě pomáhá plavcům otevřít novou aplikaci „Hloubka“, když jsou pod vodou, ale někdy to nestačí. Když jsou hodinky ponořené, dotyková obrazovka přestane reagovat a nedá se s tím moc dělat. Zeier si vzpomenul na AssistiveTouch, který byl představen loni v rámci aktualizace watchOS 8.

Tato funkce umožňuje uživatelům procházet systémové rozhraní pomocí gest rukou, jako je sevření. Jak ale někteří z vás možná vědí, funkce zpřístupnění mohou být užitečné i pro spoustu dalších věcí, a to je případ AssistiveTouch na Apple Watch. Zeier poté aktivoval AssistiveTouch na svých Apple Watch Ultra a překvapivě byl schopen ovládat Apple Watch pod vodou pouze pomocí gest rukou. „Nikdy jsem si nemyslel, že by to bylo možné. Ale funguje to stejně dobře jako nad vodou,“ řekl Zeier pro 9to5Mac. Na YouTube také sdílel video ukazující, jak vše funguje, na které se můžete podívat níže.