Apple včera vydal první beta verze iOS 16.2 a iPadOS 16.2 vývojářům a představil několik nových funkcí. V dnešním článku se podíváme na to, co vše je nové v prvních verzích iOS 16.2 a iPadOS 16.2.



Aplikace Freeform

Apple představil v iOS 16.2, iPadOS 16.2 a macOS Ventura 13.1 novou aplikaci Freeform, která je navržená pro spolupráci, lze ji použít pro zapisování poznámek, skicování, kreslení, ukládání odkazů a další. Na stejném dokumentu může pracovat více lidí, přičemž aktualizace jsou synchronizovány pro všechny účastníky v reálném čase.

Podpora externího displeje

S iPadOS 16.2 lze Stage Manager na iPadech s čipy M1 a M2 znovu používat s externími displeji. Toto je funkce, kterou Apple odstranil v první beta verzi iPadOS 16, aby rozšířil ‌Stage Manager‌ na modely iPadu Pro s čipy A12X a A12Z. S podporou externího displeje podporuje ‌Stage Manager‌ až osm aplikací.

Nová architektura aplikace Domácnost

Apple říká, že nová architektura aplikace Domácnost přinese rychlejší a spolehlivější výkon v domácnostech s mnoha chytrými doplňky, ale vyžaduje, aby každé zařízení, které přistupuje k domácnosti, mělo operační systém iOS 16.2, iPadOS 16.2, ‌macOS Ventura‌ 13.1, tvOS 16.2 a watchOS 9.2 spolu se softwarem pro HomePod 16.2.

Rozšířená podpora 120Hz ProMotion

Na zařízeních, která podporují ProMotion, Apple říká, že změny animovaného rozvržení SwiftUI budou podporovat obnovovací frekvenci 120 Hz, což je funkce, která dříve chyběla.

Neúmyslná SOS volání

Zdá se, že Apple shromažďuje data o náhodných hovorech SOS a jeden uživatel nahlásil dotaz společnosti Apple na hovor, který shromažďuje systémová data.

Aktualizace softwaru

Apple provedl malou úpravu v sekci Aktualizace softwaru v aplikaci Nastavení, která je k dispozici v části Obecné. Text verze softwaru, který je nainstalován, je nyní zobrazen tučně, takže je zřetelnější.