Lze očekávat, že iOS 16.2, další velká aktualizace operačního systému iOS 16, bude vydána v polovině prosince spolu s iPadOS 16.2, uvedl dnes Mark Gurman z Bloomberg ve svém zpravodaji Power on.



První beta verze iOS 16.2 a iPadOS 16.2 byla pro vývojáře a veřejné beta testery vydána minulý týden, takže je ještě brzy na to, abychom s jistotou věděli všechny její nové funkce a změny. Přesto již máme několik nových funkcí, změn a vylepšení, na které se můžeme těšit.

Živé aktivity pro televizní sportovní hry

iOS 16.2 znovu přidá podporu Živých aktivit pro vybrané sportovní hry pro aplikace TV na iPhonu. Uživatelé budou moci sledovat hry v reálném čase pomocí funkce Živé aktivity na jejich uzamčené obrazovce nebo pomocí Dynamic Island pro iPhone 14 Pro.

Widget pro aplikaci Spánek

iOS 16.2 obsahuje nový widget pro aplikaci Spánek. Existují tři možnosti widgetu: jedna zobrazuje množství času, který jste strávili v posteli, druhá zobrazuje sloupcový graf představující kvalitu spánku a větší widget zobrazuje čas v posteli spolu s vizuální reprezentací.

Aplikace Freeform

Freeform je nová aplikace, která byla oznámena na WWDC, a umožňuje uživatelům spolupracovat s přáteli a spolupracovníky na jediném projektu s kresbami, textem, videi, obrázky a dalšími. Freeform je nyní k dispozici vývojářům a veřejným testerům a lze očekávat, že bude vydán spolu s iOS 16.2, iPadOS 16.2 a macOS Ventura 13.1 v polovině prosince.

Podpora externího displeje na iPadOS 16

iPadOS 16.2 znovu zavede podporu externího displeje pro vybrané modely iPadu. Před vydáním iPadOS 16 Apple uvedl, že odloží podporu externího displeje pro ‌iPad‌ a Stage Manager a znovu ji zavede později v tomto roce.