Podle nové zprávy od tchajwanské výzkumné společnosti TrendForce budou modely iPhone 15 Pro obsahovat zvýšenou 8GB RAM, port USB-C a několik vylepšení fotoaparátu.



V dnešní tiskové zprávě TrendForce uvádí, že řada iPhone 15 se bude opět skládat ze čtyř modelů a že pouze modely „Pro“ budou obsahovat nový čip, jako tomu bylo v případě řady iPhone 14. Uživatelé mohou očekávat, že modely „Pro“ budou vybaveny čipem A17 Bionic, zatímco standardní modely zůstanou u A16. TrendForce předpovídá, že modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou vybaveny zvýšenou 8GB RAM pro doplnění čipu A17, ve srovnání s 6GB u modelů iPhone 14 Pro. Standardní modely budou pravděpodobně i nadále obsahovat 6 GB RAM. O přechodu z Lightning na USB-C se již hovořilo, protože Evropská unie schválila zákon vyžadující takovou změnu na začátku tohoto roku.

V souladu s předchozími zprávami výzkumná firma očekává, že iPhone 15 Pro Max bude vybaven teleobjektivem umožňující 10x optický zoom nebo vyšší ve srovnání se současným 3x omezením. Modely Pro by měly mít vylepšený hlavní objektiv s „8P“, což by byl jeden optický prvek navíc pro lepší výkon fotoaparátu. TrendForce říká, že modely iPhone 15 budou vybaveny modemem Qualcomm pro 5G, protože Apple ještě není spokojen s výkonem svého vlastního modemu. Výzkumná firma věří, že Apple představí svůj vlastní 5G modem v roce 2024. Apple pravděpodobně oznámí řadu iPhone 15 v září 2023.