AirTag se stal oblíbeným příslušenstvím fanoušků z mnoha důvodů. Ať už se snažíte najít klíče, o kterých jste přesvědčeni, že jsou někde v domě, nebo se snažíte najít ukradené zavazadlo, AirTag to zvládne.



Objevil se i další případ použití AirTagu – sledování zavazadel na cestách. Konkrétně se to týká odbavených zavazadel, o kterých jsou letecké společnosti pověstné, že je ztrácejí. Od vydání AirTagů v roce 2021 jsme viděli několik příběhů o tom, jak byly použity ke sledování ztracených zavazadel. V jednom případě byl zaměstnanec letecké společnosti na Floridě přistižen s odcizenými zavazadly v hodnotě více než 15 000 dolarů díky AirTagu. V jiném příběhu novomanželé vracející se z líbánek vystopovali ztracená zavazadla pomocí AirTagu.

Nyní má CNN podrobnosti o dalším případu, kdy AirTag odhalil neopatrnost letecké společnosti s odbaveným zavazadlem. V tomto případě bylo cestující na United Airlines řečeno, že její odbavené zavazadlo bylo zanecháno v „distribučním centru“. Navzdory tomuto tvrzení však Valerie Szybala sledovala, jak AirTag v jejím zavazadle cestuje po celém Washingtonu D.C., od místních nákupních center po obytné čtvrti a další. Szybala se v podstatě rozhodla dovolit letecké společnosti United Airlines, aby doručila zavazadlo přímo k ní, místo aby sama cestovala zpět na letiště, aby si jej vyzvedla. Tato doručovací služba je zdánlivě řízena společností třetí strany, se kterou United Airlines uzavírá smlouvy.

Szybala viděla svá zavazadla cestovat přes Washington D.C., pozorovala zastávky v McDonald’s, místním nákupním centru a na několika dalších místech. Nakonec se zavazadla vrátila k ní. Připisuje však AirTagu, že jí pomohl hlídat zavazadlo – a odhalil některé nepravdivé informace, které jí poskytly United Airlines. Nyní vyzývá každého, kdo cestuje, aby si do zavazadla nalepil AirTag. „Nemyslím si, že bych zavazadla dostala zpět, kdybych neměla Airtag, kdybych nezveřejnila virální tweet nebo nezískala pozornost médií.“