Aplikace, která se vydává za bota ChatGPT, se umístila jako druhá v žebříčku App Store a účtuje uživatelům týdenní předplatné ve výši 7,99 dolarů za používání služby, která je na webu zcela zdarma a zdánlivě nemá žádnou spojitost se skutečným botem.



Obliba botů ChatGPT v poslední době prudce vzrostla. ChatGPT dokáže formulovat krátké a dlouhé odpovědi, když dostane jednoduchou výzvu, jako je například napsat e-mail, esej, zprávu a další. Bot zaznamenal rostoucí popularitu u studentů a akademických pracovníků, kteří jej používali pro výzkum a úkoly. ChatGPT je zdarma k použití na webu pro každého, kdo má účet OpenAI, ale inspiroval podvodníky k tomu, aby využili jeho popularity. Konkrétně jedna aplikace s názvem „ChatGPT Chat GPT AI With GPT-3“ působí dojmem, že jde o oficiální aplikaci ChatGPT, ale zdá se, že nemá žádnou spojitost s Open AI, tvůrci ChatGPT ani s botem samotným.

Aplikace účtuje uživatelům týdenní předplatné 7,99 dolarů nebo roční předplatné 49,99 dolarů, aby mohli bota používat neomezeně dlouho a eliminovat rušivé reklamy v aplikaci. Tato aplikace je v současné době druhou nejoblíbenější aplikací pro zvýšení produktivity v App Store ve Spojených státech, což naznačuje, že je poměrně populární. Aplikace má téměř 12 000 hodnocení s řadou pozitivních i negativních recenzí. „Toto je falešná aplikace,“ uvádí jedna z recenzí. Navzdory své podezřelé aktivitě, přítomnosti a stoupající popularitě prošla aplikace od svého prvního vydání před třemi týdny několikrát procesem kontroly Apple.