Apple představil nový 14palcový a 16palcový MacBook Pro s rychlejšími čipy M2 Pro a M2 Max, až 96 GB RAM, vylepšeným portem HDMI 2.1 s podporou 8K externího displeje, rychlejší Wi-Fi 6E a dalším.



Nový čip M2 Pro obsahuje 10jádrový nebo 12jádrový CPU a podle Apple nabízí až o 20 % rychlejší výkon než čip M1 Pro. Čip má také až 19jádrový GPU, který poskytuje až o 30 % vyšší grafický výkon, zatímco Neural Engine je o 40 % rychlejší. Čip M2 Max má vylepšený 12jádrový CPU s až osmi vysoce výkonnými a čtyřmi vysoce účinnými jádry a poskytuje až o 20 % rychlejší výkon než čip M1 Max a má až 38jádrový GPU. S čipem M2 Max je nyní nový MacBook Pro až 6x rychlejší než nejrychlejší MacBook Pro s čipem Intel. Oba nové modely MacBooku Pro jsou nyní k dispozici s až 96 GB unifikované paměti při konfiguraci s čipem M2 Max nejvyšší třídy. Pro srovnání, předchozí modely byly dostupné až s 64GB pamětí s čipem M1 Max. MacBooky lze konfigurovat až s 8TB SSD úložištěm, což se oproti předchozí generaci nezměnilo.

Nové modely MacBook Pro podporují Wi-Fi 6E, což umožňuje rychlejší bezdrátové připojení a nižší latenci v pásmu 6 GHz. Vylepšený port HDMI 2.1 na obou nových modelech MacBooku Pro podporuje jeden externí displej s rozlišením až 8K při 60Hz nebo 4K při 240Hz. Apple uvádí výdrž baterie až 22 hodin na jedno nabití, což je podle něj nejdelší výdrž baterie. Nový 14palcový model nabízí výdrž baterie až 18 hodin. Nový MacBook Pro má stejný design jako předchozí generace, včetně Liquid Retina XDR displeje se zářezem, celočerného krytu klávesnice, tří portů Thunderbolt 4, portu HDMI, slotu pro SD kartu, 3,5 mm konektoru pro sluchátka, MagSafe 3 pro nabíjení, 1080p FaceTime HD kamera a zvukový systém se šesti reproduktory. Zákazníci si mohou nový 14palcový a 16palcový MacBook Pro objednávat prostřednictvím internetového obchodu Apple ode dneška, přičemž v prodeji bude od 24. ledna.