Apple zveřejnil nový dokument podpory, který vysvětluje, co dělat, když uživatelé nemohou nastavit nebo aktualizovat HomePod, když je povolena pokročilá ochrana dat pro iCloud.



Chcete-li používat pokročilou ochranu dat pro iCloud, všechna zařízení přihlášená k vašemu Apple ID vyžadují aktuální verzi softwaru. Podle Marka Gurmana z Bloomberg je však chyba v aplikaci Domácnost, která brání aktualizaci HomePodů se staršími verzemi softwaru, pokud byla zapnuta pokročilá ochrana dat iCloud. To znamená, že kdokoli, kdo si koupí HomePod, který je dodáván s operačním systémem starším než 16.2, jej nebude moci nastavit, protože nejprve vyžaduje aktualizaci. Dokument podpory společnosti Apple vysvětluje, jaké možnosti zákazníci mají. Pokud mají HomePod mini, uživatelé jej mohou připojit k Macu pomocí kabelu USB-C a aktualizovat jej prostřednictvím Finderu (nebo iTunes na PC) výběrem HomePodu na postranním panelu Finderu a kliknutím na možnost Obnovit HomePod. Tím se reproduktor aktualizuje na nejnovější software a poté jej lze správně nastavit.

HomePod druhé a první generace nemají port USB-C, takže pokud Apple nezahrne opravu v iOS 16.3, jehož vydání se očekává příští týden, budou muset majitelé těchto reproduktorů dočasně vypnout pokročilou ochranu dat, aby mohli aktualizaci nainstalovat.

Jak vypnout pokročilou ochranu dat

  •  V Nastavení nebo Nastavení systému klepněte na své jméno a potom klepněte na iCloud.
  • Přejděte na Pokročilá ochrana dat a vypněte ji.
  • Pokud se vám při předchozím pokusu o nastavení HomePodu zobrazila chybová zpráva, možná budete muset svůj HomePod resetovat. Poté nastavte svůj HomePod.
  • Aktualizujte svůj HomePod na nejnovější software pomocí aplikace Domácnost.
  • Zapněte pokročilou ochranu dat v nastavení iCloudu na iPhonu, iPadu nebo Macu: V Nastavení nebo Nastavení systému klepněte na své jméno a potom klepněte na iCloud. Přejděte na Pokročilou ochranu dat a zapněte ji.

Společnost Apple doporučuje každému, kdo dočasně vypne pokročilou ochranu dat, aby ji okamžitě po aktualizaci softwaru HomePodu znovu zapnul.