Mac mini a MacBook Pro, které byly nedávno vydány, podporují 8K displeje. Apple nyní zveřejnil návod, jak tyto displeje s vysokým rozlišením používat s vaším Macem. Tyto Macy navíc podporují vyšší obnovovací frekvence až do 240 Hz a rozšířenou podporu proměnných obnovovacích frekvencí (VRR).



Podpora displejů s vyšším rozlišením je k dispozici díky čipu M2 Pro, rychlejší a výkonnější verze původního čipu M2, který byl představen v loňském roce v MacBooku Air a MacBooku Pro. Čip M2 Pro/Max je k dispozici v MacBooku Pro 2023 a některých konfiguracích Macu mini. Pokud máte Mac mini, budete se muset ujistit, že máte model s čipem M2 Pro, pokud chcete připojit 8K displej, protože základní konfigurace obsahuj čip M2. Budete potřebovat také externí displej s podporou 8K nebo 4K/240 Hz.

Apple také uvádí, že musíte použít kabel Ultra High Speed 48 Gbps HDMI, abyste mohli využít výstup 8K nebo 4K/240Hz. Apple doporučuje nepoužívat adaptéry a připojit kabel HDMI přímo k portu HDMI monitoru nebo televize. Ačkoli to v dokumentu výslovně neuvádí, port HDMI na konci displeje bude muset být kompatibilní s rozhraním HDMI 2.1, protože starší verze HDMI postrádají potřebnou šířku pásma.