Společnost Belkin, známá svým příslušenstvím pro zařízení Apple, dnes oznámila plány na přepracování své produktové řady o materiály šetrnější k životnímu prostředí. Několik powerbank, bezdrátových nabíječek a nástěnných nabíječek budou zabaleny do bezplastových obalů a budou vyrobeny ze 73 až 75 procent z recyklovaných plastů (PCR).



Tato změna ušetří přibližně 7 000 metrických tun emisí uhlíku a sníží emise ekv. CO2 u zahrnutých produktů až o 67 procent. Společnost Belkin plánuje nejprve aktualizovat některé z nejoblíbenějších produktů, včetně několika nástěnných nabíječek.

  • BOOST↑CHARGE Magnetická bezdrátová nabíječka do auta 10W
  • BOOST↑CHARGE USB-C PD 3.0 PPS nástěnná nabíječka 25W
  • BOOST↑CHARGE Duální USB-C PD nástěnná nabíječka 40W
  • BOOST↑CHARGE PRO 4portová nabíječka GaN 108W
  • BOOST↑CHARGE PRO Duální USB-C(R) GaN nástěnná nabíječka s PPS 45W
  • BOOST↑CHARGE PRO Duální USB-C(R) GaN nástěnná nabíječka s PPS 65W

Belkin provádí tuto změnu, když slaví své 40. výročí. Společnost již má cíl, aby se do roku 2025 stala 100% uhlíkově neutrální v emisích rozsahu 1 a 2, přičemž dnešní aktualizace materiálů PCR je zaměřena na snížení emisí rozsahu 3.

„Když se zamyslíme nad tím, jaký rozdíl může společnost naší velikosti a vlivu udělat na planetě, je jasné, že upustíme od používání původních plastů v našich produktech,“ řekl Steve Malony, generální ředitel společnosti Belkin. „Jsem hrdý na to, že mohu spolupracovat s týmy, které tuto sdílenou vizi proměnily ve skutečnost. Jejich odhodlání dělat správnou věc mě inspiruje a společně budeme pokračovat v práci na udržitelnější budoucnosti.“
MacRumors si mohli prohlédnout nové produkty Belkin PCR a mezi aktualizovaným příslušenstvím a stávajícím příslušenstvím není prakticky žádný rozdíl, takže spotřebitelé nebudou schopni říct, co se změnilo, když se podívají na samotné produkty. Belkin označí nové produkty PCR popisky na obalech a produktových stránkách online.

srovnání belkin pcr
Belkin bude dodávat nové příslušenství v průběhu roku 2023 a společnost má v plánu rozšířit materiál PCR na další zařízen