Apple dnes po několika týdnech testování vydal iOS 16.3 a iPadOS 16.3 pro veřejnost, a přestože se jedná o menší aktualizaci, stále obsahuje některé funkce, o kterých stojí za to vědět. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Bezpečnostní klíče

Bezpečnostní klíče poskytují uživatelům možnost přidat ke svému účtu pro Apple ID bezpečnostní klíč třetí strany, který bude potřeba k ověření při přihlašování do nového zařízení nebo jinému přístupu k ‌Apple ID‌. Bezpečnostní klíč je navržen tak, aby nahradil ověřovací kódy zasílané do zařízení Apple při přihlašování do jiného zařízení, což je standardní metoda ověřování, kterou Apple používá. Apple říká, že fyzické bezpečnostní klíče poskytují silnou ochranu proti phishingu a neoprávněnému přístupu k účtu. Bezpečnostní klíče lze nastavit na zařízeních se systémem iOS/iPadOS 16.3 tak, že přejdete na ‌Apple ID‌ > Bezpečnostní klíče a budete postupovat podle pokynů. iPhone, iPad a Mac podporují bezpečnostní klíče s certifikací FIDO, jako je Yubikey.

Tapeta Unity

K dispozici je nová tapeta Unity, která je navržena k oslavě měsíce černošské historie, který je v únoru.

Podpora HomePodu
iOS 16.3 a iPadOS 16.3 přidávají podporu pro HomePod druhé generace, který byl představen minulý týden. ‌HomePod‌ 2 má podobnou velikost jako původní ‌HomePod‌, ale s novým dotykovým rozhraním, podporou snímání vlhkosti a teploty, podporou Thread, čipem Ul a dalšími.
Vylepšení funkce Tíseň SOS

Funkce Tíseň SOS byla aktualizována, aby se zabránilo náhodným tísňovým voláním. Hovory lze stále uskutečňovat podržením bočního tlačítka spolu s tlačítkem pro zvýšení nebo snížení hlasitosti, ale nyní musí být tlačítka uvolněna, aby bylo možné uskutečnit hovor. Před změnou bylo možné aktivovat funkci Tíseň SOS pouhým stisknutím tlačítek.

Oprava problému s displejem iPhone 14 Pro Max

Problém, který mohl způsobit dočasné zobrazení vodorovných čar na displeji iPhonu 14 Pro Max byl vyřešen a čáry by se již neměly zobrazovat.

Různé opravy chyb
  • Opravuje problém v aplikaci Freeform, kdy se některé tahy vytvořené pomocí Apple Pencil nebo vašeho prstu nemusí objevit na sdílených nástěnkách
  • Řeší problém, kdy tapeta na uzamčené obrazovce může vypadat jako černá
  • Řeší problém, kdy ‌Siri‌ nemusí správně reagovat na požadavky týkající se hudby
  • Řeší problémy, kdy požadavky ‌Siri‌ v CarPlay nemusí být správně pochopeny
  • Opravy zranitelnosti