Apple začátkem tohoto týdne vydal druhou beta verzi iOS 16.3 a v aktualizaci softwaru byla zatím objevena pouze jedna nová funkce a dvě další drobné změny. Je možné, že iOS 16.3 bude také obsahovat různé opravy chyb a bezpečnostní aktualizace.



iOS 16.3 by měl být vydán pro veřejnost přibližně během příštího měsíce a je možné, že v pozdějších beta verzích budou přidány další funkce.

Bezpečnostní klíče pro Apple ID

První beta verze iOS 16.3 obsahovala novou funkci Bezpečnostní klíče pro Apple ID, o které společnost Apple uvedla, že bude dostupná začátkem roku 2023. Tato funkce dává uživatelům možnost používat hardwarové bezpečnostní klíče k další ochraně svého účtu. Pro uživatele, kteří tuto funkci povolí, bezpečnostní klíče posilují dvoufaktorovou autentizaci společnosti Apple tím, že vyžadují hardwarový bezpečnostní klíč jako jeden ze dvou faktorů namísto ověřovacího kódu z jiného zařízení Apple. Apple neplánuje vydat své vlastní hardwarové bezpečnostní klíče. Tato funkce se bude spoléhat na bezpečnostní klíče dostupné od značek jako Yubico, jako je YubiKey 5Ci, který má konektory Lightning i USB-C pro použití s iPhony, iPady a Macy.

Výzva k Handoff na HomePodu

Jak poznamenal Max Weinbach na Twitteru, první beta verze iOS 16.3 přidala novou výzvu k přenosu hudby z iPhonu do HomePodu. Nová je pouze samotná výzva, protože funkce již existovala.

Přeformulování nastavení funkce Tíseň SOS

Ve druhé beta verzi iOS 16.3 Apple upravil znění některých možností funkce Tíseň SOS v aplikaci Nastavení, aby bylo ještě jasnější. Aktualizovány byly také popisy každého z nich.