Prokurátoři americké Národní rady pro pracovní vztahy (National Labor Relations Board) zjistili, že Apple porušuje pracovní práva na základě připomínek vedení společnosti a také na základě zásad uvalených na zaměstnance.



Jak uvádí Bloomberg, agentura shledala opodstatněnost obvinění, že prohlášení a chování společnosti Apple – včetně vysoce postavených manažerů – také porušilo zákon o národních pracovních vztazích. Zpráva říká, že pokud to Apple nenapraví podá na společnost stížnost. Žaloba byla předložena agentuře bývalou zaměstnankyní Ashley Gjovik, která v roce 2021 podala žalobu, v níž tvrdila, že e-mail generálního ředitele Tima Cooka porušil federální zákon.

Spisy citovaly zásady, které omezují zaměstnance ve zveřejňování obchodních informací, rozhovorech s reportéry, zveřejňování odměn nebo tweetů. V e-mailu odeslaném v září 2021 generální ředitel společnosti Apple napsal, že lidé, kteří zveřejní důvěrné informace, sem nepatří a že společnost dělá vše, co je v jejich silách, aby identifikovala ty, kteří informace zveřejňují. Ashley Gjovik pracovala jako vedoucí inženýrského programu ve společnosti Apple, ale byla propuštěna za údajné porušení firemních zásad poté, co zveřejnila soukromé firemní informace. Gjovik se stala známým tím, že kritizovala Apple za to, jak řeší sexuální obtěžování mezi svými zaměstnanci.