Když Apple aktualizoval HomePod mini na verzi 16.3, aktivoval senzory vlhkosti a teploty ukryté v reproduktoru. Senzory odemykají řadu možností v rámci HomeKit, včetně některých skvělých inteligentních automatizací, které můžete nastavit, aby byl váš domov o něco pohodlnější.



Senzory nejsou úplně dokonalé. Kalibrace trvá nějakou dobu a nejsou to nejpřesnější senzory na trhu. Apple poznamenává, že přehrávání hudby při vysoké hlasitosti ze zařízení dále sníží přesnost. Senzory jsou však srovnatelné s jinými teplotními senzory a je to pěkný doplněk k běžnému inteligentnímu domácímu reproduktoru, který nestojí nic navíc. Vlhkostní i teplotní senzory jsou v HomeKitu nastaveny, aby spustily automatizaci, když je překročena určitá teplota nebo vlhkost. První a nejjednodušší automatizace, kterou můžete nastavit, bylo zapnout ventilátor, aby cirkuloval vzduch, pokud bylo příliš teplo v místě, kde byl HomePod umístěn.

S vaším iPhonem a HomePodem aktualizovanými na verzi 16.3 je nastavení automatizace  neuvěřitelně snadné. Stačí přejít do sekce Automatizace v aplikaci Domácnost a vytvořit novou automatizaci. Zvolte „Senzor detekuje“, vyberte teplotní senzor v HomePodu a poté zvolte teplotu, při které chcete automatizaci spustit. Pak už jen vyberete, které chytré zařízení chcete zapnout. Mohl by to být stojací nebo stropní ventilátor.

Pomocí jedné automatizace můžete zapnout klimatizaci a nastavit teplotu o několik stupňů nižší, než je požadováno, abyste zajistili, že bude celý dům dostatečně ochlazován. Poté můžete nastavit druhou automatizaci, která vypne klimatizaci, jakmile teplota v místnosti dosáhne požadované teploty. Ovládání klimatizace je trochu složité řešení, ale existuje spousta dalších automatizací, které můžete z těchto senzorů nastavit – ať už zatáhnete žaluzie, nebo zapnete zvlhčovač na základě vlhkosti.