iFixit je dobře známý tím, že rozebírá téměř každý nový produkt Apple, protože společnost se specializuje na poskytování oprav. Tentokrát se však rozhodla otestovat oficiální program Self Service Repair společnosti Apple a provedla teardown MacBooku Pro 2023.



Teardown nového MacBooku Pro sám o sobě mnoho překvapení neodhaluje. Kromě čipů M2 Pro a M2 Max jsou téměř totožné se svými předchůdci. Ale co je opravdu zajímavé na nejnovějším videu je to, že společnost postupovala podle oficiálních opravárenských příruček od společnosti Apple, aby zjistila, zda jsou snadno srozumitelné. Příručky jsou součástí programu Self Service Repair, který uživatelům poskytuje potřebné nástroje k opravě jejich vlastních zařízení. Jak poznamenal iFixit, program obsahuje spoustu  bezpečnostních varování.

Uživatelé totiž mají co do činění s elektronickými součástkami, které mohou někomu ublížit nebo dokonce selhat v závislosti na tom, jak s nimi uživatel zachází. Podle iFixit je příručka Apple docela komplexní a srozumitelná. Ale je na tom jedna opravdu zajímavá věc, a to jak Apple radí, aby uživatelé přehodili obrazovku MacBooku přes okraj stolu, aby se uživatel během opravy nikdy nedotkl baterie. A pokud jde o skóre opravitelnosti, MacBook Pro 2023 dosáhl skóre 5 z 10, protože mnoho komponentů je připájeno k logické desce. Celé video si můžete prohlédnout níže nebo na YouTube: