AR/VR headset, na kterém Apple pracuje již roky, má být vydán v roce 2023, což znamená, že zprávy o tomto zařízení vycházejí častěji. Bloomberg dnes sdílel některé informace o rozhraní headsetu, aplikacích, které bude obsahovat, a o tom, jak bude fungovat.



AR/VR headset společnosti Apple bude mít rozhraní podobné iOS, které bude obsahovat mnoho funkcí dostupných na iPhonu a iPadu, přičemž headset bude moci sloužit také jako externí displej pro připojený Mac. Uživatelé budou moci vidět displej svého Macu ve VR a ovládat Mac pomocí fyzické klávesnice a trackpadu/myši. Používání headsetu bude uživatelům Apple povědomé s rozhraním, které je téměř totožné se vzhledem ‌iPhonu‌ nebo ‌iPadu‌. K dispozici bude domovská obrazovka s ikonami aplikací, které lze přeskupit, a také přizpůsobitelné widgety. Podle agentury Bloomberg bude uživatel moci ovládat headset tak, že se podívá na položku na obrazovce, aby ji vybral, a poté ji pomocí gest aktivoval. Na rozdíl od jiných headsetů se nebude spoléhat na fyzický ovladač.

Headset bude mít pravděpodobně název „Reality Pro“ a bude umět přepínat mezi rozšířenou realitou a virtuální realitou. Rozšířená realita překryje virtuální objekty ve skutečném světě, zatímco virtuální realita je zcela virtuální prostředí, které uzavírá okolí. Funkce rozšířené reality budou fungovat prostřednictvím průchozího režimu, který bude využívat vnější kamery na headsetu, a přepínání mezi AR a VR se bude provádět pomocí ovládacího tlačítka podobného Digital Crown. Apple pracuje na obsahu VR s mediálními partnery, jako jsou Disney a Dolby, a také aktualizuje seriály a filmy Apple TV+, aby fungovaly s headsetem.

Mezi dostupné aplikace budou patřit Safari, Fotky, Mail, Zprávy, ‌Apple TV+‌, Apple Music, Podcasty a Kalendář a headset bude mít vyhrazený App Store pro obsah třetích stran. Jak se dříve říkalo, headset bude mít externí baterii, která zabrání přehřátí. Baterie má velikost přibližně dvou modelů iPhone 14 Pro Max naskládaných na sebe a vydrží přibližně dvě hodiny. Externí baterie umožní uživatelům vyměnit jednu baterii a nabíjet druhou, aby mohli zařízení používat delší dobu. Mezi další funkce headsetu patří 4K microOLED displeje, více než deset kamer, sledování duhovky, detekce výrazu obličeje a další.