Podle analytika Rosse Younga budou microLED displeje pro budoucí modely Apple Watch vyrobeny společností LG. Young ve svém tweetu vysvětlil, že LG Display buduje malou výrobní linku, která bude vyrábět microLED displeje určené pro model Apple Watch, který má být vydán v roce 2025.



Začátkem tohoto týdne Young uvedl, že Apple na jaře 2025 představí Apple Watch s microLED displejem. Nejnovější informace se zdá být reakcí na zprávu od Bloomberg, která uvedla, že Apple na konci roku 2024 přejde na své vlastní displeje počínaje microLED displejem pro Apple Watch Ultra, s dlouhodobým cílem snížit závislost na dodavatelích jako je Samsung a LG. Začátkem tohoto měsíce analytik Jeff Pu uvedl, že nové špičkové Apple Watch budou obsahovat větší 2,1palcový micro-LED displej, který poskytuje vyšší jas ve srovnání se současnými modely Apple Watch s OLED displeji.

Tento model by pravděpodobně byl novou verzí ‌Apple Watch Ultra‌, které byly vydány loni v září a mají 1,92palcový displej. Technologie microLED obsahuje mikroskopické LED diody, které tvoří pixely, nabízí přesnější barvy, vysoký kontrast pro vylepšené HDR a sledování v neoptimálních světelných podmínkách, podporu širších pozorovacích úhlů, sníženou možnost vypálení obrazovky, nízkou latenci pro vyšší obnovovací frekvence a lepší efektivitu.