Někdy může ovladač Apple TV Remote přestat reagovat nebo ztratit spojení s ‌Apple TV‌ bez zjevného důvodu. V dnešním článku si ukážeme, jaké kroky můžete podniknout, aby opět fungoval, jak má.



Obvykle, když ovladač Apple TV Remote přestane správně fungovat, je to buď kvůli hardwarové závadě a ovladač potřebuje vyměnit, nebo stačí dobít baterii pomocí dodaného Lightning kabelu. Občas však někteří uživatelé narazí na problémy s připojením. Je to nepříjemná chyba, ale existuje způsob, jak Apple TV Remote restartovat‌, což může někdy problém vyřešit.

Jak restartovat ovladač Apple TV Remote

  • Stiskněte a podržte současně tlačítko TV a tlačítko snížení hlasitosti. Držte obě tlačítka po dobu asi pěti sekund, nebo dokud se stavová kontrolka na vaší ‌Apple TV‌ nevypne a znovu nerozsvítí.
  • Uvolněte obě tlačítka a počkejte pět až 10 sekund, než se v rohu obrazovky televizoru zobrazí oznámení o ztrátě připojení.
  • Počkejte, než se dálkové ovládání restartuje. Na obrazovce by se mělo objevit upozornění Ovladač připojen, po kterém můžete dálkový ovladač znovu používat.