iPhone nabízí silné end-to-end šifrování pro všechna vaše data, ale toto šifrování je jen tak dobré jako PIN nebo heslo, které chrání váš iPhone. Pokud nepoužíváte heslo, veškeré zabezpečení iPhonu je zbytečné.



I když máte heslo a zkombinujete ho s Face ID nebo Touch ID, zloději a hackeři, kteří se dostanou do vašeho iPhonu, se ho mohou pokusit hacknout. Zloději se budou chtít do telefonu dostat a odstranit ochrany, které jim brání v prodeji. A hackeři samozřejmě budou chtít vaše osobní údaje. Proto je vhodné silné heslo bez ohledu na to, zda používáte iPhone nebo Android. Vzhledem k tomu, že útočníci mohou poměrně snadno uhodnout čtyřmístné a šestimístné přístupové kódy pomocí správného vybavení, existuje ještě jedna věc, kterou můžete zlepšit zabezpečení svých dat. Můžete si vytvořit bezpečný přístupový kód pro iPhone, který je téměř nemožné hacknout.

Pokud ale chcete hackerům téměř znemožnit proniknout do vašeho iPhonu, potřebujete ještě silnější přístupový kód. GadgetHacks poznamenává, že zvýšit počet číslic, ale používat pouze čísla, nestačí. Nedávný výzkum říká, že 18místné číselné heslo by stále mohlo být prolomeno do tří týdnů. Budete muset kombinovat čísla se symboly a písmeny, abyste výrazně ztížili jeho prolomení. Prolomení 11místného hesla s jinými symboly a písmeny by trvalo až 34 let. 13znakové heslo by podle výzkumu trvalo prolomit až 200 000 let. Přepnutí na alfanumerické heslo je neuvěřitelně snadné a zvládne to každý.

Stačí přejít do aplikace Nastavení, klepnout na nabídku Face ID a Heslo, zadat svůj přístupový kód a vybrat Změnit přístupový kód. Po opětovném ověření starého přístupového kódu vás iPhone vyzve k zadání nového šestimístného kódu. Ale nedělejte to. Klepněte na tlačítko nabídky nad klávesnicí a poté přejděte na Vlastní alfanumerický kód. Toto je možnost, která vám umožní přístup k celé klávesnici. Můžete kombinovat písmena s čísly a symboly. A k dispozici jsou také velká a malá písmena.