Po týdnech zpráv a spekulací dnes Apple představil nový Mac mini s čipy M2 a ‌M2‌ Pro. Nový ‌Mac mini‌ má stejný design jako předchozí modely, ale díky novým čipům přichází s několika dalšími funkcemi a změnami.



Níže uvádíme několik nejpozoruhodnějších nových funkcí, změn a podrobností o novém ‌Macu mini.

  • ‌Mac mini‌ s čipem M2 je standardně dodáván s 8GB unifikované paměti, ale lze jej nakonfigurovat s 16GB nebo 24GB pamětí. Mac mini‌ s čipem ‌M2‌ Pro se dodává se standardní 16GB unifikované paměti s možností konfigurace až 32GB paměti.
  • ‌Mac mini‌ s čipem M2 je dodáván s 256 GB úložiště SSD s možnostmi 512 GB, 1 TB a 2 TB. Mac mini s čipem ‌M2‌ Pro je dodáván s 512 GB úložištěm a možností až 1 TB, 2 TB, 4 TB a 8 TB.
  • ‌Mac mini‌ s ‌M2‌ Pro podporuje až tři externí displeje, se dvěma displeji s frekvencí 60 Hz přes Thunderbolt a jedním dalším displejem s rozlišením až 4K přes HDMI. S jedním displejem připojeným k ‌Macu mini‌ může podporovat rozlišení až 4K při 240 Hz přes HDMI.
  • Mac mini‌ s čipem M2‌ Pro je dodáván se dvěma dalšími porty Thunderbolt 4 na zadní straně. Oba modely mají port Ethernet, HDMI, dva porty USB-A a konektor pro sluchátka.
  • Mac mini‌ a MacBook Pro podporují Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Nový ‌Mac mini‌ spolu s MacBooky Pro jsou k dispozici pro předobjednávku od dnešního dne a k zákazníkům začnou přicházet a k zakoupení budou v úterý 24. ledna.