Apple nedávno představil nový MacBook Pro, který obsahuje čipy M2 Pro a M2 Max a podporu Wi-Fi 6E. Není však překvapením, že některé aplikace budou potřebovat aktualizaci, aby plně podporovaly novou technologii Wi-Fi.



Wi-Fi 6E je novou generací Wi-Fi, která podporuje nejen vyšší rychlosti, ale také nižší latenci a co je důležitější, méně rušení. Wi-Fi 6E totiž funguje ve spektru, který je mnohem širší než spektra používaná předchozími generacemi Wi-Fi. Jinými slovy, s Wi-Fi 6E se můžete připojit k mnohem rychlejší a stabilnější síti. Společnost říká, že nový standard Wi-Fi je dvakrát rychlejší než předchozí generace. Zde je však třeba mít na paměti: zatímco všechny aplikace budou těžit z vyšších rychlostí a nižší latence Wi-Fi 6E, některé specifické nástroje pro macOS budou vyžadovat aktualizaci, aby fungovaly s novou technologií.

Spoluzakladatel a vývojář Intuitibits Adrian Granados poznamenal, že současná verze macOS postrádá frameworky pro aplikace třetích stran, aby mohly využívat nové rozhraní Wi-Fi 6E. Intuitibits je společnost, která stojí za populární aplikací WiFi Explorer, která uživatelům umožňuje získat podrobné informace o všech Wi-Fi sítích kolem nich. Je samozřejmě pravděpodobné, že Apple tuto situaci vyřeší v budoucí aktualizaci macOS. Společnost v současné době pracuje na macOS Ventura 13.2, jehož vydání pro veřejnost se očekává v následujících týdnech. Apple již potvrdil, že aktualizace bude obsahovat podporu Wi-Fi 6E pro uživatele v Japonsku, protože tam tato technologie momentálně není dostupná kvůli místním regulacím.