Čtyři měsíce po vydání uživatelé iOS 16 nadále hlásí, že systém obsahuje spoustu chyb, od pomalé klávesnice, náhodného restartování, závad uživatelského rozhraní, zamrzání fotoaparátu a dalších.



Apple vydal ‌iOS 16‌ v září a od té doby vydal několik následných aktualizací, které řeší chyby a obsahují bezpečnostní opravy. Nejnovější aktualizací operačního systému je iOS 16.2, vydaný 13. prosince. iOS 16.2 přinesl novou aplikaci Freeform, nové možnosti pro trvale zapnutý displej iPhonu 14 Pro, nové widgety na uzamčené obrazovce, podporu 5G pro Indii a další. Spolu s nejnovějšími funkcemi přinesla aktualizace také mnoho chyb a systémových závad, podle zpráv uživatelů. Na Twitteru, Redditu, fóru MacRumors a podpoře Apple uživatelé říkají, že se potýkají s neobvyklým množstvím chyb a špatným výkonem systému po nejnovější aktualizaci.

Podle uživatelů jsou problémy rozsáhlé, včetně závad vyhledávání Spotlight, nezobrazování klávesnice v aplikacích, nadměrného vybíjení baterie, zamrzání aplikace Fotoaparát, problémů s režimy soustředění, chyb aplikace Apple Music, nefunkčního příslušenství HomeKit a závad CarPlay. Uživatelé také hlásí přetrvávající problémy s aplikací Domácnost. Zprávy uživatelů naznačují, že problémy nejsou omezeny na žádný konkrétní model iPhonu, protože ‌iOS 16 podporuje ‌iPhone‌ 8 a novější. I u nejnovějších špičkových iPhonů, ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max, se uživatelé setkávají s problémy, včetně dlouhodobého problému se zamrznutím zařízení, když uživatel ukončí aplikaci.